menu

De massage 

Bij de massage wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 100% zuivere biologische oliën van Demeter kwaliteit (Dr. Hauschka of WALA olie). Deze oliën bevatten heilzame plantenextracten. De geur verbetert uw stemming, de werkzame stoffen dringen door in de huid en ondersteunen orgaan- en spierfunties.

Gebruikte massageoliën (ik heb de ervaring dat ze de volgende effecten kunnen hebben):

  • Amandel-Sint Janskruid kalmeert een gevoelige, droge huid. Deze verzachtende olie werkt harmoniserend en versterkend op de (overgevoelige) huid. Hij is bij uitstek geschikt bij neuro-dermatitis. Zenuwversterkend en in evenwicht brengend bij labiliteit/depressiviteit.
  • Berken-Arnikaolie stimuleert de warmteprocessen bij stijven en/of koude spieren en gewrichten. Stimuleert de doorbloeding en verwarmt bij overbelaste ledenmaten. Ondersteunt de afvoer van afvalstoffen in de spieren en gewrichten.
  • Citroen-Lemongrassolie verstevigt de huid en versterkt het bindweefsel. De heerlijke, frisse geur verbetert de stemming en kan aanzetten tot activiteit.
  • Moor-Lavendelolie omhult en beschermt. Bijzonder geschikt voor nerveuze en onrustige mensen, mensen die slecht in slaap komen, kouwelijke mensen en bij gevoeligheid voor weersinvloeden.
  • Rozenolie geeft liefde en harmoniseert. Voor mensen die harmonie nodig hebben tussen lichaam en geest, bij geestelijke overbelasting. Werkt regulerend op te hoge bloeddruk en bij hartritmestoringen.
  • Sleedoornolie verhoogt de elasticiteit van de huid en werkt vitaliserend (op stofwisselingsnivo). Ondersteunend bij regeneratieprocessen. Bevat als het ware 'vloeibaar zonlicht'.

Meer informatie over Dr. Hauschka massageoliën vindt u hier:

www.bladerpdf.nl/drhauschka/lifestyle/herfst2017/6/

Bij het eerste contact wordt met uw verzorger of verplegende, familielid of met de afdelingsmedewerkers een intake gehouden. Er wordt geïnventariseerd wat het doel van de zorgmassage is, hoe het met uw gezondheid en met uw gemoedstoestand is. Een korte schets van uw persoonlijke omstandigheden kan helpen om de massage en de keuze van de olie persoonlijk af te stemmen.

Op deze manier is het mogelijk om iemand die niet spreken kan of comateus is, de juiste massage te geven. Het tasten (aanraken) en het gevoelsleven zijn met elkaar verbonden. Daarom is een zorgmassage altijd een ontmoeting. Vaak gebeurt dit alleen via de handen van de masseur. Soms wordt er bij gesproken, maar er wordt nooit veel gesproken tijdens de zorgmassage.

Indien de cliënt of verzorgende dit aangeeft, kunnen Bach Bloesem Remedies® geadviseerd worden die helpen om stemmingen en gedachten in balans te brengen. Voor meer informatie, zie www.bachrescue.nl

De zorgmassage op locatie kan op het (ziek-)bed gegeven worden. Indien nodig kan een massagetafel meegebracht worden.